logo

YrkesNM-kandidatene: Alexander Olsen Solberg

Frem mot Yrkes-NM i Trondheim skal vi bli litt bedre kjent med kandidatene våre. Her får du vite litt om Møre og Romsdals representant, Alexander Olsen Solberg (20) fra Eide, som til daglig jobber hos I. Brovold & Sønn AS.

– Jeg gleder meg og tror det blir artig. Men jeg er jo også spent, sier Alexander.

Han er én av fem kandidater som skal avlegge svenneprøven sin foran tilskuere fra hele landet i Trondheim 28. – 30. oktober. I løpet av de tre dagene han gjennomfører svenneprøven, har publikum mulighet til å komme bort og se på det han driver med og komme med spørsmål og kommentarer.

– Akkurat det kan jo bli litt skremmende, men det går nok greit. Jeg er jo godt forberedt og tenker at jeg må holde meg fokuset på det jeg skal gjøre, sier 20-åringen.

Han legger til at det mest som skal gjøres på svenneprøven jo også er arbeidsoppgaver han kommer opp i til daglig gjennom jobben.

Varierte dager

– Jeg synes det meste er gøy på jobben, og jeg setter veldig stor pris på at det er varierte arbeidsoppgaver. Det er ikke det samme hver dag – den ene dagen jobber du kanskje med varmepumpe og gulvvarme, og den neste skal du legge avløp inne i hus. Det er mye forskjellig, sier Alexander.

Han har jobbet hos I. Brovold & Sønn AS i snart to år, og trives godt på arbeidsplassen.

– Arbeidsmiljøet der er veldig bra, og det jobber mange flinke rørleggere der. Jeg har lært veldig mye på kort tid, sier han.

Et sikkert yrke

– Valget om å bli rørlegger fattet jeg på videregående. Vi fikk prøve forskjellige fag, og det var rørleggerfaget jeg egnet meg best til. Jeg synes rett og slett det er artig å holde på med, sier Alexander, som bortsett fra jobben bruker mye tid på trening.

Veien videre er han ikke helt sikker på. Nå er det først og fremst å få fagbrev som står i fokus hos Eide-gutten, og han ser lyst på fremtiden.

– Dette er et yrke som aldri kommer til å dø ut. Man vil alltid trenge rørleggere, sier Alexander Olsen Solberg.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler