logo
Stefan Löfvens regjering
Sveriges sittende regjering ønsker å minske ROT-fradraget. FOTO: Wikimedia Commons

Vil senke ROT-fradraget

Flere svenske byggefirma reagerer på den svenske regjeringens forslag om å kutte ROT-fradraget fra 20 til 50 prosent.

Kutt-forslaget ble lagt frem onsdag 25. mars.

Sveriges finansminister begrunnet det med at regjeringen i stedet ønsker å bruke pengene på økt boligbygging. Dette har imidlertid vakt sterke reaksjoner i den svenske befolkningen og hos opposisjonen.

I praksis vil kuttet føre til at en oppussingsjobb på 10.000 kroner blir 2.000 kroner dyrere enn med dagens regler, og flere selskaper i byggebransjen er ifølge Göteborgs-Posten skeptiske til forslaget.

– Privatmarkedet har holdt byggemarkedet i gang. For oss har det vært veldig bra å ha ROT-fradraget, sier Ulf Wetterlundh i Bröderna Bräder Bygg AB til avisen.

Flere i bransjen mener at fradraget har ført til større sysseletting, samt minsket det svarte betraktelig.

– Nå hører vi ikke snakk om svarte penger lenger. Tidligere fikk vi tilbud om vi kunne gjøre deler av jobben svart, men det kan vi ikke og da gikk jobben til noen andre, sier Christian Hoffback i Byggprecision AB.

Nesten 17 milliarder svenske kroner ble utbetalt i ROT-fradrag i fjor. Dette innebærer nærmere 34 milliarder i utført arbeid.

I Norge jobber byggebransjen fortsatt hardt for å få innført et ROT-fradrag etter svensk modell.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler