logo
NM 2016

Rørlegger-NM 2016

Hele denne uken har det vært stor aktivitet og vanvittige besøkstall i Vestlandshallen i Bergen. Kandidatene har jobbet knallhardt for å få ferdig oppgaven, og senere i dag kåres det en vinner.

Det er stor aktivitet i Vestlandshallen og det kryr av ungdom mellom de ulike standene. Rørleggernes stand er ikke vanskelig å se, det lyser i mot de besøkende og på stasjonene står de fem kandidatene som representerer sin region i NM rørfaget.

Prosjektleder Ole Larmerud er godt fornøyd, både med årets kandidater og besøkstallene.

- Gutta og jenta er kjempeflinke - som forventet, sier han med et stort smil om munnen, sier han.

Også på besøksfronten har arrangementet så langt vært en suksess. Fagsjef for sanitærteknikk Are Skaar Nielsen

- Arrangementet har vært veldig bra. Det har vært veldig mye besøkende, masse folk innom på standen vår hele tiden, forteller han fornøyd.

Statsministeren på besøk

Onsdag fikk standen også storslått besøk da Statsminister Erna Solberg tok seg en runde for å se på arbeidet til kandidatene og slå av en prat med Ingrid Skogen som representerer Rogaland. Statsministeren lurte på om det var rørleggeryrket var et kjekt yrke, og det kunne Skogen bekrefte smilende før Solberg ønsket lykke til og måtte haste videre. Før Erna Solberg forlot rørleggerstanden fikk hun også stemt på hvilken kandidat hun tror vil vinne. Det var hjemmehåpet Sander Waage som stakk av med den stemmen, selv om Erna synes det var litt vanskelig å bedømme hvem som hadde best sjanser.

- Er det ikke litt fælt å stemme på en vinner bare på utseende, sa hun til stor latter fra de som hadde flokket seg rundt.

Solberg var ikke det eneste kjente fjeset som var på besøk på standen i løpet av uken. Også Marco Elsafadi tok seg en tur for å prøve seg på Muffestabling - uten spesielt stort hell.

- Veldig gøy å være med

Oppgaven i år er variert, og kandidatene jobber iherdig på stasjonene sine. Allikevel er alle positive til opplevelsen.

- Det er en stor oppgave, men den var grei da jeg først kom i gang. Det er veldig gøy å være med, hvis noen får tilbud så anbefaler jeg det, sier Sander Waage som er hjemmehåpet og representerer region Vest.

Også Joakim Bjørnsund fra Nord-Norge synes det er gøy å være med.

- Det er stressende, og artig, sier han med et lurt smil om munnen før han må løpe tilbake til stasjonen sin og fortsette arbeidet.

 

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler