logo
Espen Aulie

Rørlegger i skyen

Også mindre rørleggerbedrifter kan ta i bruk avansert teknologi. Og snart må de det. Men det trenger ikke være vanskelig, og det er lønnsomt.

På SMB dagen 17. mars vil du blant annet møte Espen Aulie fra nimannsbedriften A-Aulie i Årnes. Han har, som leder av en relativt liten bedrift, vært tidlig ute med å ta i bruk BIM, og han benytter det i dag som verktøy både for å kalkulere, tegne, masseberegne og kvalitetssikre jobbene han gjør.

BIM? Hva er det? Det er et akronym for Bygnings Informasjons Modellering og er langt fra så komplisert, fjernt og uoppnåelig som det kan virke. Espen mener det er et fantastisk verktøy for å få en mer effektiv hverdag.

Langt fra rakettforskning

Espen behøvde ikke ett år på teknisk fagskole for å beherske verktøyet. I stedet tok han enkle kurs for å lære det han trenger.

– Jeg har ikke sett meg tilbake en eneste gang, sier Espen, som på SMB-dagen vil gi oss som ikke vet så mye om BIM, eller har tenkt at dette ikke er noe for oss, et lite innblikk i sine erfaringer.

– Det stilles nå oftere krav om å benytte BIM for å få oppdrag, framholder Eli Hermine Heuerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge og fortsetter:

– Mange setter bort jobben med prosjektering og tegning i stedet for å utvikle og beholde kompetansen i egen bedrift. Vi i Rørentreprenøene Norge er overbevist om at Espen er på rett vei med BIM som verktøy, og er svært glad for at han vil røpe noen av sine hemmeligheter til andre små og mellomstore bedrifter. Kom å bli inspirert av Espen – det ble vi! 

Her finner du hele programmet for SMB-dagen 17. mars klokken 9.00–15.00 på Vika kino i Oslo.

Her kan du melde deg på.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler