logo
Markus Lie nm 2015
Markus Lie var suveren vinner i rørlegger-NM 2015.

Markus ble norgesmester

Fem av landets dyktigste rørleggerkandidater har fullført svenneprøven sin og konkurrert om NM-tittelen side om side under Bygg Reis Deg i Lillestrøm. Nivået var skyhøyt hos alle, men Markus Lie fra Fetsund var den suverene vinneren av rørlegger-NM 2015

– Jeg hadde ikke forventet det, men etter vurderingen i stad sa alle gutta at jeg hadde vært veldig nøyaktig på alle målingene, sier en ydmyk Markus. Han legger til at det nå blir firmabil og lønnsforhandlinger hos arbeidsgiver Rørteft AS.

Årets kandidater var alle i særklasse, og det er første gang samtlige av deltakerne i norgesfinalen har fått bestått meget godt på svenneprøven sin.

– Det sier meg først og fremst at her har vi dyktige utrolig dyktige rørleggeremner, sier Ole Larmerud (RørNorge). Ole var teknisk direktør i organisasjonen i en årrekke frem til i fjor, og har vært hjernen bak det omfattende arrangementet siden 1987.

Han gløder av stolthet da han beskriver dette årets NM-kandidater – en gjeng som brenner for faget.

– Er det noe vi trenger, så er det dét! Det er nesten så jeg kan si at jeg blir litt rørt, sier han.

Et naturtalent

Markus selv er lykkelig, men fattet. I tillegg til å ha vært uhyre nøyaktig og tatt godt vare på alt av materiale og utstyr underveis, ble 20-åringen ferdig dagen før alle de andre. Man kan jo spørre seg om hva hemmeligheten hans er.

– Jeg har skravlet med publikum og tatt meg god tid. Det gikk ganske fort, sier Markus. Han er nok rett og slett et forrykende naturtalent.

Moren, faren og besteforeldrene hans har overvært hele seansen, og mor Lise Lie felte forståelig nok en tåre når det ble avslørt at sønnen er Norges beste rørlegger 2015.

– Jeg er utrolig stolt, og har hatt en godfølelse hele tiden underveis. Men det har nok vært like slitsomt for meg denne uka, sier Lise.

Vurderte hverandre

I år har alle kandidatene vært med på å bedømme hverandres prøver. Sammen med meddommere Einar Mehus og Jonny Bjørgum har de undersøkt hverandres svenneprøver med tommestokk og vater.

– De har dermed selv vært med på å påvirke resultatet, sier ansvarlig for fagopplæringen i RørNorge, og legger til: – Det er marginale forskjeller mellom to til fem, men førsteplassen er klar!

Det var nesten vanskelig å avgjøre de andre plassene, da de lå så jevnt, men Vebjørn Ones tok andreplassen, og Øyvind Birkeli tredje, og Amar Merzic og Mats Carlsen fulte hakk i hæl på fjerde og femteplass.

 


RørNorges Are Skaar Nielsen, Vebjørn Ones (Hordaland), Markus Lie (Akershus), Amar Merzic (Møre og Romsdal), Mats Carlsen (Oslo), RørNorges Ole Larmerud, Øyvind Birkeli (Nordland) og RørNorges Ingebjørg Martinsen.

Fantastiske sponsorer

Ole Larmerud er klar på at det ikke hadde vært mulig å få til norgesmesterskapet i rørleggerfaget – et stort, omfattende og påkostet arrangement – om ikke det var for bransjen og alle sponsorer som har trua på rekrutteringstiltaket, og støtter opp med delfinansiering, materialer og verktøy.

– I år har Enova og Lilleborg kjøpt plass hos oss. De andre sponsorene tilhører bransjen. De leverer alt verktøy og materiell. Hovedsponsor er Brødrene Dahl, som samler sammen alt vi trenger i en omgang og leverer her. Det sparer oss for en masse tid, og uten dem hadde vi ikke hatt sjans, sier Ole.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler