logo

Løser konflikter med Boligmappa

Bransjetall viser at hvert femte boligsalg ender i konflikt, hvorav mange går videre til retten. Bare i løpet av januar og februar skal over 30 saker mellom boligkjøpere og eierskifteforsikringsselskaper behandles i retten.

En av de største grunnene til at det oppstår konflikter, er at det ikke finnes dokumentasjon på arbeid som har blitt gjort i boligen. Dette løses imidlertid enkelt ved bruk av Boligmappa, der man gratis og enkelt kan lagre og samle all dokumentasjon på nett.

– Når en takstmann skal gjennomgå huset, betyr dokumentasjon veldig mye, og da er det viktig at den dokumentasjonen er lett tilgjengelig, sier gründer og daglig leder i Boligmappa Per-Christian Svendsen til Finansavisen.

Han poengterer her at Boligmappa skal gjøre det mer lønnsomt for boligeiere som tar godt vare på boligen sin å velge skikkelige håndverkere.

Eventyrlig oppslutning

Svendsen er svært fornøyd med brukeroppslutningen Boligmappa har hatt siden den ble lansert.

– Mer enn 70.000 har Boligmappa allerede. Det er veldig morsomt, sier han, og legger til at 55.000 av disse kom inn i 2014.

Antallet øker stadig, og Svendsen anslår at det i gjennomsnitt øker med 7.000 hver måned.

– Det skyter så vanvittig fart! Vi regner med 1 million dokumenter på en kvart million boliger i løpet av 2015.

Dårlig nytt for svartarbeidere

I dag er det ingen som er i nærheten av å samle inn så mye dokumentasjon på norske boliger fra kvalifiserte håndverkere som Boligmappa, sier Svendsen.

– Dette er helt perfekt i forhold til NS 3600. Vi vet at denne dokumentasjonen er viktig den dagen du skal selge boligen din. For dem som jobber svart og ikke dokumenterer i det hele tatt, er jo ikke dette så bra.

Størst vekst blant NRL-medlemmer

Historisk sett har rørleggere dokumentert noe mindre enn noen andre fagområder, ifølge Svendsen. Dette har imidlertid endret seg det siste halvåret.

– Etter sommeren i fjor, da NRL lanserte sin DDV og begynte å fortelle i sine regionsmøter at Boligmappa er viktig, så har veksten av bedrifter som begynner å bruke Boligmappa vært størst blant NRLs medlemmer, sier han.

– Elektrikerne er fortsatt et hestehode foran på bruk av Boligmappa, men de siste månedene av 2014 fikk vi flere nye rørleggerbedrifter enn elektrikerbedrifter, sier Svendsen.

Fordel for NRLs medlemmer

Boligmappa fungerer også som en anbudstjeneste, der kun NRL-medlemmer dukker opp i forbrukernes søkeresultater. Med et stadig økende antall brukere av tjenesten, er det svært gunstig for våre medlemmer å melde seg inn.

Alle bedrifter som er registrert i Boligmappa er kontrollert og godkjent.

– Vi må, på linje med elektrikerne dokumentere den jobben som gjøres. Og ved å bruke et firma som er registrert i boligmappa sikrer forbruker at de benytter et seriøst firma som dokumenterer jobbene sine, sier Are Skaar Nielsen, fagsjef i sanitærteknikk, NRL.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler