logo

Kristian Herheim ble norgesmester

Etter tre dagers intenst arbeid med en svært utfordrende svenneprøve foran publikum, og mot fire sterke konkurrenter vant Kristian Herheim fra Sauda Varme og Bad NM i rørleggerfaget. Adrian Sæterdal Haukland fra Brødrene Dahl fulgte på plassen bak, mens Erik Engh Gunnerud fra Ski VVS, tok tredjeplassen.


GLAD: – Hørte jeg kroner 10 000,- i bonus? spøkte Kristian Herheim til sjefen sin etter å ha mottatt svennebrev og førsteplass i NM i rørleggerfaget.

– Det er helt topp! Jeg ble veldig overrasket og er utrolig glad, sier Kristian Herheim fra Sauda.

Det var beinhard konkurranse frem mot slutten. Alle kandidatene lå godt an, og flere fullførte før tiden. Kristian var en av dem som ble ferdig akkurat til fristen klokka 12.00 torsdag.

– Men det var mest finpuss mot slutten, sier Kristian, som er sikker på at seieren vil være avgjørende for fremtiden hans.

– Dette er noe mange legger merke til, og det er utrolig god reklame. Det kommer godt med på CV-en, og viser at du kan faget skikkelig bra, sier han.


SVENNEBREV OG DIPLOM: Ingebjørg Martinsen og Ole Larmerud (ytterst t.h. og t.v. - begge i NRL) delte ut diplomene for Yrkes-NM 2014 til de nå ferdige rørleggerne.

At de andre kandidatene også får godt utbytte av å ha deltatt i Yrkes-NM er det ingen tvil om. De har alle kvalifisert til å delta - enten ved å vinne regionale mesterskap eller ved å ha blitt utvalgt på grunnlag av prestasjoner. Det er de beste av de beste som har stilt opp i mesterskapet!

Derfor er det heller ikke så rart at konkurransen var hard frem til siste slutt.

– De andre var utrolig dyktige - det var umulig å si hvem som kom til å vinne, sier Kristian.

Jevnt nivå

Det var tett mellom kandidatene i årets mesterskap. Av 150 mulige poeng, fikk Sauda-gutten 139 - en mesterlig prestasjon i en sammensatt øvelse der marginene er avgjørende.

Alexander Olsen Solberg fra I. Brovold & Sønn og Erlend Lereggen fra Rørlegger 1 AS kom på delt fjerdeplass med 118 poeng.

Kriteriene var - som vanlig - mange og harde ved norgesmesterskap i rørleggerfaget. Oppgavene ble målt i avstand mellom målepunkter i kategoriene fall, lodd og vater. I tillegg ble de vurdert i orden utvist på svenneplassen gjennom prøven - en øvelse alle fikk full score i.

– Utrolig gode representanter

– Det var utrolig jevnt mellom kandidatene, og det er bare 11 poeng som skiller fra tredje- til førsteplass, sier dommer for World Skills, Are Skaar Nielsen (NRL), og legger til: – De er utrolig gode representanter for rørleggerfaget!

Han og norgesmester ved forrige mesterskap i 2012, Stian Sæther, gikk de fem svenneprøvene etter i sømmene med vater og målestokk for å avgjøre hvordan kandidatene scoret på de ulike målepunktene.


VURDERT: Dommerne Are Skaar Nielsen (NRL) og Stian Sæther (norgesmester i rørleggerfaget 2012) foran årets kandidater, Erik Engh Gunnerud, Alexander Olsen Solberg, Erlend Lereggen, Adrian Sæterdal Haukland og Kristian Herheim.

Prøvenemnda var selvsagt også tilstede. Harald Aasarød, Håkon Tjelle og Einar Wold. De lot seg også imponere over det høye nivået blant kandidatene, og ga selvsagt alle bestått.

– Det er veldig høy faglig dyktighet blant dem. De har alle vært nøye og målt grundig underveis, sier meddommer Stian.

De understreker at det er marginale forskjeller som skiller kandidatene, og at de konkrete kriteriene som skilte dem var nøyaktighet på vater og mål. Dommerne har også latt seg imponere av den roen kandidatene utviste underveis - til tross for konstante blikk fra et stort publikum. Til sammen kom det 27 000 publikummere til Yrkes-NM 2014.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler