logo

Knallhard konkurranse

Finalistene er i full sving med svenneprøvene sine – som også avgjør hvem av de fem som er norgesmester i rørleggerfaget 2015. Foreløpig tør ingen å forutsi hvem som vinner.

Mange av dem begynner å nærme seg et resultat, og de holder koken i den presserende konkurransen, der flere blikk ustanselig rettes mot dem.

– Jeg ligger greit an etter planen og godt i rute. Fagnemnda virker greie og dommerne virker greie. Det er trivelige konkurrenter og jeg trives, sier Øyvind Birkeli fra Sørarnøy som representerer Nordland i norgesfinalen.

Han legger til at deltakelsen i NM er noe han kommer til å huske for resten av livet – uansett utfall.

– Det er 1/5 vinnersjanse. Alle her er veldig flinke, sier Øyvind.

Vebjørn Ones fra Haukeland føler også at han ligger godt an. Hordaland-representanten tør imidlertid ikke å tenke så mye på vinnersjansene sine ennå. Fagbrevet er det sentrale for vestlendingen.

– Dette er en annen setting enn jeg er vant til, men jeg synes det går greit. Jeg legger til en viss grad ikke merke til at det er folk her, sier han om publikums konstante blikk på det han holder på med.

I motsetning til de andre gutta, har Vebjørn valgt å hverken bruke musikk eller hørselsvern i konkurransen. – Jeg synes det er greit å kunne høre alt, slik at jeg får med meg tilbakemeldinger, sier han.

 

 


Øyvind Birkeli

Vebjørn Ones

Noen små utfordringer

Mats Carlsen fra Siggerud ligger godt an, men akkurat nå sliter han med å få utslagsvasken i vater. Han er litt irritert, men vet at det kommer til å ordne seg raskt.

– Jeg vet ikke hvordan jeg ligger an i forhold til de andre finalistene. Vi ligger vel ganske likt. Jeg synes de er kjempeflinke, sier han.

Den dyktige lærlingen fra Øst Elektro & VVS (Oslo) takler presset godt, men han legger ikke skjul på at det er en ekstra stressfaktor at publikum er der hele tiden.

– Det er mange øyne som ser, så man blir litt ufokusert.

Markus Lie, som representerer Akershus synes derimot bare det er trivelig å gjennomføre svenneprøven sin foran publikum.

– Da er det folk å skravle med, folk som spør og sånn. Det gjør ingenting, smiler han, og legger til: – Det er ikke mye forskjeller på oppgavene. Bare litt endringer i løsningene – ellers er det bra nivå på alle.


Markus Lie

Gøy med prestasjonspress

Møre og Romsdals Amar Merzic er i rute, og har begynt å kjenne på presset.

– Jeg skal snart i gang med varmeanlegget. Det føler jeg meg ikke så sikker på – men det skal nå gå, sier han nøkternt.

Imidlertid lar ikke Brattvåg-gutten seg skremme altfor mye av den grunn.

– Dette er gøy! Det er stress, du må prestere – du kan ikke feile, sier Amar.

I likhet med sine konkurrenter, vil ikke Amar forsøke å forutsi vinnersjansene sine riktig ennå, og påpeker at med de andre finalistene på banen er det ingen lett match.

– Jeg går for svennebrevet, og så tar jeg det som en bonus hvis jeg vinner. Selvsagt har jeg lyst til å vinne, men det er ikke det som er det viktigste, avslutter han.


Amar Merzic

Mats Carlsen

 

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler