logo
loen sortland
Joakim Nyquist og Alexander Nygård Mathisen er videre til NM i rørleggerfaget under Yrkes-NM 2016.

Klare for rør-NM!

Joakim (19) og Alexander (19) er videre til Norgesmesterskapet i rørleggerfaget under Yrkes-NM 2016 i Bergen.

– Det var utrolig artig, det var jevnt, utbrøt Joakim Lundquist til Bladet Vesterålen. Han konkurrerte mot sju andre dyktige lærlinger om å sikre seg en plass videre til Norgesfinalen på Sortland VGS.

På en annen kant av landet, en liten uke tidligere, dro Alexander Nygård Mathisen (Uri & Sønn AS) inn en knepen seier under VVS-dagene på Loen i Møre og Romsdal. Han og hans to medkonkurrenter gjorde sine oppgaver foran et publikum på rundt 500 mennesker(!).

Felles for semifinalene i Loen og Sortland er at samarbeidet mellom opplæringskontorer, videregående skole og rørbransjen generelt er utrolig godt.


Fylkesråd for utdanning, Hild Marit Olsen og kandidatene i NNM.

Mye arbeid - gode resultater

– Modulene har elevene på byggfag på Sortland VGS bygget selv. Det har inngått i undervisningen, og de har vært utrolig flinke! Stasjonene ble veldig fine, og elevene har boltret seg kreativt med forskjellig farge på gulvene, sier daglig leder i Opplæringskontoret for rørfag i nord (ORiN), Merete Larsen.

Hun røper at det ligger mye arbeid bak arrangementet, og forteller at ulike grossister har bidratt med sponsing av materiell. At det de tre årene Nordnorsk mesterskap i rørfaget (NNM) har blitt arrangert har vært en profilert lokalpolitiker til stede er også en ekstra bonus.

– Vi får mye igjen for dette markedsføringsmessig og rekrutteringsmessig, og vi får vist frem faget vårt på en veldig fin måte. Det står en del ungdommer og ser på og de som deltar blir gode ambassadører i ettertid, sier Larsen.

I tillegg til Bladet Vesterålen, dekket også VOL.no NNM!

Samarbeid om konkurransen

Der det i Sortland var et meget jevnt nivå mellom kandidatene, var det noe mer variasjon blant deltakerne i Loen - men også her holdt deltakerne et høyt nivå.

Her inngikk semifinalen i et større arrangement der 30 leverandører tilstede for å oppdatere de mange besøkende på ulike produkter og det ble holdt en rekke faglige foredrag.


Loen-kandidatene med vinner Alexander Nygård Mathisen til venstre.

Elevene fra Borgund VGS' Vg2 KEM-linje gjorde bevitnet semifinalen og rigget ned etter endt konkurranse.

Borgund VGS fra Ålesund med faglærerne Ståle Myklebust og Inge Domaas hadde med seg 12 elever fra Vg2 KEM. Disse hadde ved siden av å ta del i arrangementet ansvaret for all demontering og rydding etter konkurransen.

Rørentreprenørene er stolte over engasjementet og samarbeidsånden vi finner i rørbransjens mange ledd, og vi gleder oss til å vise frem enda mer kompetanse hos dyktige, unge lærlinger frem mot Norgesfinalen i rørleggerfaget i Bergen i Oktober.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler