logo
Norges hyggeligste rørlegger 2018, Hussain Fares, og byrådsleder Raymond Johansen (til høyre).
Norges hyggeligste rørlegger 2018, Hussain Fares, og byrådsleder Raymond Johansen (til høyre).

Kjenner du Norges hyggeligste rørlegger?

For tredje år på rad er jakten på Norges hyggeligste håndverkere i gang, i syv kategorier. Nå har du sjansen til å hedre en god kollega og løfte bransjens anseelse.

I tiden frem til finalen den 14. september kan man nominere og stemme frem sine kandidater.

Her kan du lese mer om kampanjen og nominere.

Bedre rykte

Flere bransjer skriker etter flere lærlinger, men håndverkeryrkene har lav status. Målet med kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er å bedre omdømmet og status for håndverksfagene.

De siste årene har det vært et bredt politisk mål å heve statusene til yrkesfag, og i fjor stod Regjeringen bak satsingen «Yrkesfagenes år». Oslo kommune har de siste årene innført læreplassgaranti for alle som går yrkesfag, og byrådsleder Raymond Johansen er svært opptatt av å heve håndverkerfagenes status og at flere skal velge seg en fagutdanning.  

– Det er utrolig viktig for Norge at vi rekrutterer flere håndverkere, det er de som skal bygge landet videre. Mange ungdommer og foreldre har vært bekymret for at det var et useriøst arbeidsliv som ventet etter utdanningen, og jeg er glad for at vi sammen med næringen har klart å få på plass læreplassgaranti, sier Johansen.

Må snu holdninger

Raymond Johansen har selv bakgrunn som rørlegger. Under lanseringen av årets kampanje møtte han Norges yngste rørleggermester Hussain Fares fra Oslo, som i fjor ble kåret til «Norges Hyggeligste Rørlegger 2018». Juryen la vekt på at Fares med sine gode holdninger og dedikasjon til faget var et veldig godt forbilde for fremtidens rørleggere.

– Før var håndverkeryrkene siste prioritet – du tok bare yrkesfag hvis du var veldig dårlig på skolen. I det siste har jeg lagt merke til at det har blitt bedre. Flere søker yrkesfag, så det er en god utvikling. Det har gjort en forskjell å fremsnakke det, sier Fares.

Fares opplevde selv at kampanjen bidro til å økte stoltheten hans for yrket, og han tror den kan gjøre det samme for andre.

Raymond Johansen poengterer at det er mange muligheter for de som velger yrkesfag. 

– Jeg synes det er viktig å få frem hvor fantastisk det er å ta en fagutdanning. Man får lønn fra et tidlig tidspunkt, og mulighet til å etablere seg, ta opp lån og kjøpe bolig. Videre kan man ta mesterbrev og starte egen virksomhet – ja, mulighetene er utrolige, sier Johansen engasjert.

Jakter på de gode historiene 

Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ på tvers av håndverkerbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene. I tillegg til «Norges Hyggeligste Håndverker», kåres det vinnere i syv underkategorier, deriblant rørlegger.

– Vi er opptatt av å støtte rørleggerfaget, og løfte frem rørleggerne blant håndverkerne. Vi vet at det finnes mange gode rørleggere der ute, og er det viktig å være med å hylle de. Håndverkerfaget er noe folk jobber med hver dag og er stolte av, og vi gleder oss til å se mange gode kanditater og vise allmenheten alle de flinke rørleggerne i Norge, sier Lars Erik Fossum, Country Manager i Oras Armatur, som er hovedsponsor for rørleggerkategorien.
 

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler