logo
Svennebrevutdeling rørlegger rådhuset
En stolt gjeng under den flotte fag- og svenneprøveutdelingen i Oslo rådhus tirsdag kveld. Bak fra venstre ser vi: Ole Martin Ormset, Marius Hansen Larheim, Helge Ranheim og Anders Larmerud. Foran fra venstre: Julie Laurendz, Anders Brede Fossum og Albanin Istrefovic.

Høytidlig overrekkelse av svennebrev i Oslo

I går fikk syv rørleggere i Oslo sitt endelige bevis på at de nå kan kalle seg for rørleggere. Svennebrevet fikk de utdelt under en høytidlig seremoni i Oslo rådhus, hvor Oslo Rørleggerlaugs oldermann, Helge Ranheim stod for utdelingen av svennebrevene.

VVS-Forum

Med ordfører i Oslo kommune, Fabian Stang, samt administrerende direktør i Oslo Håndverks- og industriforening, Eivind Andersen på plass, var rammen for en ærverdig fag- og svenneprøveutdeling lagt i Oslo rådhus tirsdag kveld.

Totalt er det 26 rørleggerlærlinger i Oslo som har avlagt svenneprøven i løpet av første halvår. Men det var kun syv som møtte opp under utdelingen i Oslo Rådhus tirsdag kveld. Kandidatene har i løpet av vinteren avlagt svenneprøven under oppfølging av representanter fra prøvenemda i prøvelaboratoriet på Kuben yrkesarena.


Her står alle kandidatene på rekke og rad etter tildelingen av svennbrevet i Oslo Rådhus. Fra venstre: Oldermann Helge Ranheim, faren til Even Johanson Bergan, Cetin Umit, Anders Brede Fossum, Albanin Istrefovic,Ole Martin Ormset, Julie Laurendz, og Marius Hansen Larheim. Foto: VVS-Forum

Opptatt av rekruttering

Helge Ranheim, daglig leder i Østlandske VVS og oldermann i Oslo Rørleggerlaug, og daglig leder i Rørentreprenørenes Felleskontor, Anders Larmerud er begge opptatt av rekrutteringen til rørleggerfaget. Herrene er derfor litt skuffet over oppmøtet når bare syv av 26 kandidater dukker opp.

– Fag- og svennebrevutdelingen i regi av Oslo håndverks- og industriforening er med på å heve statusen for håndverksfagene. Derfor er det trist at ikke flere rørleggere møter opp. I dag har man valget mellom å møte her, eller å få svennebrevet tilsendt i posten. Jeg synes jo det må være mye hyggeligere å motta beviset for den innsatsen man har lagt ned, i en slik setting som denne. Her blir man hedret, sier Larmerud.

– Men trenden er dessverre negativ, flere og flere møter ikke opp for å motta beviset på at man har fullført sin fagutdanning. Og det gjelder nok ikke bare for rørleggerfaget.

Lærlingbedriftene må mer på banen

Både Ranheim og Larmerud har en henstilling til lærlingene, og ikke minst til lærlingbedriftene.

– Gjør utdelingen til en flott markering for kandidatene, gjør litt stats på bedriftens fremtidige medarbeidere og møt opp sammen. Bransjen har et felles mål som er å skape dyktige rørleggere, og skal vi få til det må både engasjement og status heves, er begges oppfordring. 

De ferske rørleggerne som var med under gårsdagens utdeling:

Julie Laurendz, Oras AS, Oslo , Marius Hansen Larheim, Caverion Norge AS, Cetin Umit, Rørlegger + AS, Albanin Istrefovic, Cavrion Norge AS, Ole Martin Ormset, Rørentreprenøren AS, Anders Brede Fossum, Fossum & Kristiansen AS, og faren til Even Johanson Bergan.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler