logo
Julie Haga Johnstad
Julie Haga Johnstad er svært fornøyd med lærebedriften sin, Grevstad & Tvedt VVS AS. (Foto: Privat/Grevstad & Tvedt VVS AS)

Foreslått som Årets Lærebedrift 2020

Det strømmer på med forslag til Årets Lærebedrift 2020. En av bedriftene som er foreslått er Grevstad & Tvedt VVS AS, som blir anbefalt på det varmeste av en av sine egne lærlinger. – Ingen tvil om hvilken bedrift som fortjener dette, sier lærling Julie.

– Som lærling i dette firmaet lærer jeg utrolig mye. I læretiden har jeg fått mye ansvar, på lik linje med andre lærlinger i firmaet. For øyeblikket er jeg bas på et boligprosjekt, sier lærling i Grevstad & Tvedt VVS AS Julie Haga Johnstad.

Hun legger til at med fantastisk arbeidsmiljø og fokus på å lære opp lærlingene best mulig, fortjener bedriften å få anerkjent arbeidet de bruker på både ansatte og lærlinger i bedriften

"Vi har også fri mulighet til å ringe hvem som helst om hjelp dersom det trengs. Med stort fokus på forbedring i firmaet, bidrar dette til motivasjon for alle til å forberede seg både praktisk og teoretisk. At det arrangeres sosiale sammenkomster for bedriftens ansatte bidrar til å skape et godt arbeidsmiljø, og god kjemi mellom ansatte som gjør hverdagen kjekkere for de fleste. Tilbud om bedriftsbowling og fotball er noe vi har hatt muligheten til dersom man ønsker det. Ingen tvil om hvilken bedrift som fortjener dette! Jeg er storfornøyd og hadde aldri utviklet meg faglig så fort som jeg har gjort siste året hadde ikke firmaet hatt tro på meg, og ikke minst andre lærlinger i bedriften", skriver Johnstad til Rørentreprenørene Norge.

Samarbeid med opplæringskontor

Bedriften rommer 42 ansatte, hvorav 11 er lærlinger – fem av disse er voksenlærlinger.

– Vi har et godt samarbeid med opplæringskontoret rundt oppfølging og evaluering av lærlingene, sier daglig leder og prosjektleder Anders Grevstad.

Kvalitet i opplæring og utførelse er nøkkelprinsipper i bedriften. Lærlingene blir inkludert i det meste, fra planlegging til utførelse. Alt for å utruste fremtidens rørleggere med så god kompetanse som mulig.

Utdanner flinke folk selv

– Vi har jo først og fremst et samfunnsansvar for å utdanne folk, og for vår del er hovedmomentet tilgang på arbeidskraft. Det er vanskelige å få tak i flinke håndverkere på dagens arbeidsmarked, så vi må utdanne dem selv, sier prosjektleder i Grevstad & Tvedt VVS AS, Kasper Tvedt.

– Hva er en flink rørlegger?

– Det er et vidt spørsmål, men en flink rørlegger er en ansvarsbevisst, ærekjær, for så vidt flittig og kvalitetsbevisst person. Det er momenter jeg og vi setter høyt oppe, sier Tvedt.

Les også: Telerør er Årets Lærebedrift 2019Chr. M. Vestrheim kåret til Årets Lærebedrift 2018 

Kåres under Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. Derfor ber vi nå om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2020 og nominere denne videre inn til NHOs kompetansearbeid i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Hvis du ønsker å foreslå en fenomenal lærebedrift, kan du sende inn forslag og begrunnelse til firmapost@rornorge.no.

Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling 19.-20. mai på Gardermoen.

Fristen for å komme med forslag er søndag 3. mai.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler