logo
vasker hender

Er fylkeskommunens vasker og kraner en smittebombe?

Elever, lærere og ansatte har aldri vært flinkere til å utføre grundig håndvask. Men hva hjelper det når alle må ta på kranen etterpå for å skru av vannet?

FHI og Helsedirektoratet anbefaler håndvask som et av de viktigste tiltakene for å kontrollere korona-smitten. Da må fasilitetene være slik at man unngår å ta på steder som mange andre også tar på. Rørentreprenørene Norges medlemmer kan utføre utbedringer på sanitæranlegg som gjør det lettere å overholde anbefalingene fra FHI.
 
Sannsynligheten for at det vil komme pålegg om utskiftning av sanitæranlegg i alle offentlige bygninger, og i hvert fall på skoler/idrettshaller, er stor og utbedringene kan like gjerne igangsette straks.

Ved å bytte ut vasker og kraner på skolene, gjør man viktige bidrag for samfunnet.

  1. dere tilrettelegger for bedre smittevern
  2. dere gir oppdrag til den lokale rørleggermesteren sørger for at dere har en lokal rørleggermester i fremtiden.

Sammen gir vi et viktig bidrag til samfunnet gjennom bedre smittevern og opprettholdelse av arbeidsplasser.

Benytt sommeren

Skoleferien nærmer seg og snart står skolene tomme. Samtidig er det mange rørleggermestere som sårt trenger oppdrag for å kunne fortsette driften og beholde sine lærlinger.

Vi oppfordrer fylkeskommunen til å benytte sjansen til å følge oppfordringen fra justis- og beredskapsminister Monica Mæland: Ring håndverkerne nå!

Er oppdraget under grensen på 100 000 kroner for offentlige anbud, er det bare å sette i gang.
Er det på under 1 300 000 kroner, holder det å invitere tre aktører inn i anbudet.

Hvorfor en rørleggermester og ikke bare en rørlegger?

En mester har fag/-svennebrev, toårig mesterutdanning og lang praksis i yrket sitt. Mesterutdanningen gir i tillegg til videreutdanning i eget fag, også utdanning i bedriftsledelse.

Det betyr at mesteren tar ansvar både for faget og de ansatte. De har flere lærlinger enn andre bedrifter og de jobber aktivt med kompetanseheving og utvikling av fagkunnskapen til sine medarbeidere.

Finn rørleggermestere i Mesterbrevnemndas register her!
Finn rørleggermestere blant Rørentreprenørene Norges medlemmer her!

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler