logo

Byggebransjens Våtromsnorm (BVN) – 20 år i medvind

Utgivelsen av den populære Våtromsnormen og opprettelsen av Fagrådet for våtrom (FFV) ble feiret under Våtromsdagene på Kolbotn.


BLIDE ARRANGØRER: Katrine L. Johansen og Monica Krogstad fra Fagrådet for Våtrom (FFV) i ramsalt rorbustemning.

Over hundre deltakere tok del i det flotte arrangementet på Quality Hotell Mastemyr, der feiringen ble fulgt opp av gode, matnyttige og interessante foredrag.

Minimessen med siste nytt fra et titalls leverandører ble godt besøkt, og humoristen Anders Tangen sørget for trivsel og god stemning fra første velkomst.

Med papirer i skuffen

Innleggene var som vanlig varierte, med dyktig fremføring. Spesielt interessant og morsomt er det alltid å høre på Anders Kirkhus fra SINTEF Byggforsk som har så evig rett i sin beskrivelse av de ulike forutsetningene som ligger til grunn for prosjektering og bygging av våtrom.


ENGASJERENDE: Anders Kirkhus (SINTEF) er en mester i å engasjere publikum. Han satte fokus på prosjektering av våtrom.

Hans konklusjon er at det meste dreier seg om papir, men at det er ytterst tvilsomt om det blir bedre våtrom av papirer i skuffen. Dette er noe våre myndigheter, med DiBK i spissen, bør tenke nøye over.

Våtromsnormen stadig viktigere

FFVs første formann, Ole Larmerud, presenterte tilblivelsen av BVN og den aktive perioden i forkant av utgivelsen.

I begynnelsen på 90-tallet skjedde det svært mye. Kanskje bransjen ble inspirert av all positiv opptrapping til Vinter-OL som ble en gedigen, men kortvarig suksess.

Våtromsnormen ble på sin side en gedigen og langvarig suksess!
Hvem hadde vel trodd at nesten 30 tusen utøvere skulle kurses i våtrom i løpet av 20 år? Hvem kunne forestille seg at BVN etter 20 år er viktigere og mer populær enn noen gang?

Det er bare å bøye seg i støvet for FFV og SINTEF Byggforsk som har sørget for at spiren som ble sådd for 20 år siden er blitt våtromsbransjens dominerende tun-tre.


FOLKSOMT: Over 100 interesserte tilskuere fikk med seg gode og nyttige foredrag.

UTSTILLERE: Ninne H. Imislund og Vidar Wold (V.W Consult AS) med nytt kalkulasjonsprogram.

 

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler