logo

Boligmappa med i Byggnett-strategi

Fredag 3. oktober offentliggjorde Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) sin strategi for fremtidens digitale byggesektor. Strategien er utviklet på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.


ANERKJENNER BOLIGMAPPA: Avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet, Ketil Krogstad. (Foto: DiBK)

På side 16 i dokumentet får Boligmappa skryt. Her står det at :

"Boligmappa bidrar til seriøsitet. Seriøse aktører leverer som bygget-dokumentasjon til sin oppdragsgiver etter utført arbeid. Elektrobransjen er her et forbilde. Elektromontører leverer i dag samsvarserklæringer for utført arbeid.Bransjen har gått sammen og utviklet en egen nettside "Boligmappa" der dokumentasjonen knyttes til bygningsnummeret fra matrikkelen. Der kan byggeier til en hver tid hente dokumentasjon for utført arbeid. Kun de som driver seriøst har tilgang til å levere dokumentasjon på Boligmappa. Det er ønskelig at øvrige byggfag følger etter elektroinstallatørene på dette området. Dagens digitale løsninger gjør det mulig å videresende byggdokumentasjonen automatisk i forbindelse med fakturering. Dette er sterkt arbeidsbesparende i sammenlignet med tidligere da dokumentasjon måtte samles i permer. God dokumentasjon gjør drift og vedlikehold lettere og øker eiendommens verdi ved salg. Useriøse aktører vil ikke kunne dokumentere sine arbeider på denne måten. Digitalisering gjør det vanskeligere for useriøse aktører å operere i markedet. God dokumentasjon bidrar til seriøsitet i næringen."

Takker for tilliten

– Det er svært gledelig at Boligmappa er tatt med i denne rapporten som en arbeidsbesparende løsning som fremmer de seriøse aktørene i bransjen, sier daglig leder i Boligmappa, Per Christian Svendsen.

Han takker for tilliten fra direktoratet, og forteller at arbeidet som ligger til grunn for tjenesten skal fortsette i god stil.

– Vi i Boligmappa skal fortsette å utvikle gode løsninger i samarbeid med bransjeforeninger, programvareleverandørene og de ulike direktorat. Takk for tilliten, sier han.

Samarbeid med NRL

Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - VVS (NRL) er medeiere i Boligmappa, og sitter også i styret her.

– Vi har nettopp fullført en programendring i webSystem, slik at DDV-en (Dokumentasjon, drift og vedlikehold) kan sendes direkte fra webSystem til Boligmappa (og kundens eiendom), sier direktør i NRL, Tor Backe.

Han legger til at den siste tiden har mange rørleggerbedrifter tegnet avtale med Boligmappa og er klare til å dra nytte av dette systemet som DiBK betegner som fremtidsrettet.

Forbrukere betaler ikke for å benytte seg av tjenesten. Her står man fritt til å opprette egen profil, og samle sammen all dokumentasjon som tilhører boligen på ett sted.

Ta en titt på Boligmappa her!

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler