logo
Sander Larsen

8 kjappe: NM-kandidat Sander Larsen

Frem mot NM-start 23. oktober vil vi presentere årets fem rørleggerkandidater. Andremann ut er Rogalands stolthet - Sander Larsen.

Sander er 20 år og lærling hos Sig. Halvorsen AS avd. Sandnes.

Hvordan forbereder du deg til NM?

- Jeg forbereder meg først og fremst mentalt. Prøver å planlegge litt og se for meg hvordan det blir å jobbe med så mye folk rundt meg. Tenker på hvordan jeg skal holde nervene i sjakk. Jeg er jo på jobb hver dag, så terper på det faglige gjennom de daglige arbeidsoppgavene mine.

Hva ser du på som den største utfordringen?

- Tidspresset! Jeg er også litt stressa for hvordan jeg vil takle de delene av oppgaven som jeg kanskje ikke har vært borti før. Det blir spesielt å jobbe foran et publikum, jeg planlegger å sette musikk på ørene for å blokke ut støy.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

- Jeg starta faktisk på Bygg- og anlegg med en plan om å bli tømrer. Men så prøvde jeg rørfag på utplassering og opplevde det som et mer variert fag. Rørleggerfaget er så stort, man må finne nye løsninger på forskjellige oppgaver og det kommer stadig nye produkter. Faget utvikler seg hele tiden.

Trives du som lærling?

- Jeg trives veldig godt! Å være lærling er sosialt. Her har jeg mange kolleger på min egen alder som etterhvert blir gode kompiser. Det er fint å tjene penger under utdannelsen, og ikke minst at jeg får vært i aktivitet hver dag.

Hva er det gøyeste du har vært borti på jobb?

- Det var ikke så gøy da det skjedde, men nå i ettertid er det morsomt å tenke på. Jeg jobbet på Magasin Blå, et kjøpesenter i Stavanger og fikk beskjed om å tappe ned et 2 toms rør. Det viste seg å være helt umulig, på tross av at det ikke var under trykk. Jeg forsøkte å skru forsiktig på pluggen, men den fløy! Og vannspruten stod. Etter å ha blitt spylt ned en stund fikk jeg endelig skrudd på en ventil så jeg kunne tappe ned kontrollert. men ventilen jeg hadde fått var selvfølgelig i feil dimensjon, så da ble det nok en dusj på meg. Til slutt måtte jeg sette på et papprør.  En våt opplevelse!

Hvilke planer har du for fremtiden?

- Jeg trenger litt tid på å tenke. Jeg vil gjerne fortsette i Sig. Halvorsen AS, men først skal jeg i militæret. Teknisk fagskole på sikt kanskje, eller brannvesenet... Jeg holder mulighetene åpne.Hva liker du å gjøre på fritiden?- Jeg trener nesten hver dag på treningssenter, henger med kompiser og ser på serier. Ganske vanlig egentlig.

Hva tror du om vinnersjansene dine?

- Det må jeg bare ta som det kommer. Jeg gjør jo mitt beste uansett. Siden jeg ikke helt vet hva jeg går til er det vanskelig å sette seg et konkret mål, hovedfokuset mitt er å sikre svennebrevet. Det er det aller viktigste.

Vi ønsker Sander Larsen lykke til i NM!

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler