logo
Oliver Numme

8 kjappe: NM-kandidat Oliver Numme

I ukene frem mot Yrkes-NM går av stabelen 23.-25. oktober, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. Førstemann ut er Telemarks store håp – Oliver Numme.

Oliver er 20 år og lærling hos Rørlegger’n AS i Skien.

Hvordan forbereder du deg til NM?

- Jeg leser en del i Rørhåndboka og prøver å sette meg litt inn i produkter jeg ikke har vært borti før.

Hva ser du på som den største utfordringen?

- Først og fremst at det er mye folk. Men dette var en såpass morsom utfordring at jeg bare måtte si ja. Jeg føler meg forberedt, så jeg går ikke rundt og gruer meg.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

- Både faren og bestefaren min er rørleggere, så det ligger vel til familien. Rørleggerfaget er et spennende fag med gode muligheter for videreutdanning. Å ta svennebrev gir en god start. Når det gjelder fremtiden har jeg en plan, men jeg utelukker ingenting. Sånn sett er svennebrev et godt springbrett – det meste er mulig.

Trives du som lærling?

- Det er gøy! Spesielt ettersom jeg har merket at jeg faktisk har utviklet meg og fått litt mer flyt i arbeidet. Det er viktig med tillit, det å få lov til å prøve seg.

Hva er det gøyeste du jobber med?

- Jeg foretrekker å jobbe på større anleggsoppdrag. Med sprinkler eller varmeanlegg for eksempel. Jeg liker at rørleggerfaget er så stort og variert, man kan jo gjøre nesten alt.

Hvilke planer har du for fremtiden?

- Jeg går på Fagskolen parallelt, startet nå i høst. Så planen er først og fremst å sikre svennebrevet og fullføre Fagskolen. Jeg har planer om å bli ingeniør på sikt.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Med jobb og skole er det ikke så mye tid igjen. Men jeg spiller fotball.

Hva tror du om vinnersjansene dine?

- Det viktigste for meg er å bestå svenneprøven. Det er gøy å få være med på dette, en morsom mulighet jeg ikke kunne si nei til. Men – vi er jo fem kandidater og en av oss vinner, så sånn sett er vinnersjansene hvert fall 20 %.

Vi ønsker Oliver Numme lykke til i NM!

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler