logo

Trekk uten dokumentasjon

Fra årsskiftet 2014-2015 gjelder det å holde tunga rett i munnen når det kommer til dokumentasjon på oppgraderinger som er gjort i din bolig. Har du ikke orden i dette, synker boligen i verdi når den skal selges.

Dette gjør det rett og slett mindre lønnsomt å bruke svart eller ulovlig arbeidskraft til oppussing eller vedlikehold av huset, leiligheten, hytta, sommerhuset eller andre boliger.

En positiv nyhet for en seriøs byggebransje, som vil få opp kvaliteten på det arbeidet som utføres - og bekjempe den økonomiske kriminaliteten som svart arbeid er i seg selv, og den økonomiske kriminaliteten som følger i kjølvannet av svart arbeid.

Dokumentasjon følger bolig

– Hvis ikke huseier kan legge frem bilder, kvitteringer etc. når en skade er reparert eller badet er oppgradert, må takstmannen gi en dårligere karakter enn om slik dokumentasjon foreligger. Dokumentasjonskravet blir det nye regimet, har Roy Malmo Nilsen i Anticimex tidligere sagt til E24.

Selv om oppgraderingene ble gjort av tidligere eiere, er det allikevel du som er ansvarlig for dokumentasjonen som følger din bolig.

Dermed kan det også bli mindre attraktivt å kjøpe en bolig som mangler den nødvendige dokumentasjon.

Boligmappas oppslutning øker

NRL har sammen med blant andre Nelfo, Byggmesterforbundet og Huseiernes Landsforbund utviklet tjenesten Boligmappa, der forbrukere gratis og enkelt kan laste opp, lagre og samle all dokumentasjon som følger sin bolig.

Boligmappas popularitet har skutt i været siden oppstarten i 2012, og samler i dag dokumentasjon for mer enn 70.000 boligeiere.

Antallet øker stadig, og daglig leder i Boligmappa Per Christian Svendsen anslår at det i gjennomsnitt øker med 7.000 hver måned. – Det skyter så vanvittig fart! Vi regner med 1 million dokumenter på en kvart million boliger i løpet av 2015, sier Svendsen.

Denne økende oppslutningen er gode nyheter for en samlet byggebransjes bekjempelse av svart arbeid.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler