logo
Joachim Helle

Fant drømmeyrket som voksen

Joachim Helle har arbeidet med HMS på oljerigger og understellsbehandling på verksted. Men drømmejobben fant han først da han ble rørlegger.

28 år gamle Joachim er voksenlærling hos Olav Mørner VVS i Bergen.

– Jeg har sett opp til håndverkere så lenge jeg kan huske. Det at noen kunne lage gigantiske konstruksjoner som vil bli stående til langt etter min levetid, har alltid fascinert meg, sier han.

Som en følge av lavere aktivitet i oljebransjen, gikk Joachim på land og begynte på bilverksted. Morens hans minnet Joachim på at han tidligere hadde drømt om å bli rørlegger. Etter litt grubling fikk han kontakt med opplæringskontoret og fikk god oppfølging om hvordan han kunne bli lærling. Og etter noen måneder fant han et firma som ble full klaff.

– Det beste med rørleggeryrket er variasjonen, mestringsfølelsen og ikke minst folkene. Rørleggere er et folk for seg selv, jeg har aldri møtt en rørlegger som ikke har kunnet lære meg noe. Noen er flinkere enn andre, men alle er flinke til noe, sier Joachim.

Ambassadørkorpset vokser stadig

Rekrutteringen av rørambassadører er et sentralt element i kampanjen for å trekke flere unge til yrket. Rørambassadørene er ungdom som er glad i rørfaget, som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge og som er aktive på sosiale medier. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver. 

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rollemodeller over hele landet. Så langt er det lansert rørambassadører i Agder, Rogaland, Hedmark Oppland, Trøndelag, Buskerud, Nordland, Oslo og nå altså Hordaland.

Rørentreprenørene Norge

Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Personvern og informasjonskapsler